Известие

Collapse
No announcement yet.

Накъде отива Алфа Ромео!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не колега, отива на избор за клиента
    Има турбо бензин и турбо дизел по 200 к.с. в гамата, има и 1.4 на газ, има и междинки... мен повече ме е яд, че няма 4х4 от колкото, че има вариант на газ.
    Или, че няма би-турбо двигател с 4х4 задвижване в Жулиета...

Изобщо поводи за мрънкане винаги могат се намери... ама дали е оправдано?

Колкото повече версии има на пазара, толкова по-голяма възможност за печалба, а без такава - няма следващи модели.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от alfasysop Покажи съобщение
      Явно никакви, но според теб Фиат бракуват колите си след изтичане на гаранция ли?
      Вторичния пазар знаеш ли какво допринася, за купуването на нови модели?
      Това, че Мерцедес (примерно) имат милионници на над 20-30 години, според теб това влиае ли на продажбите на нови модели? Това, че имат класически автомобили, влиае ли на продажбите им също?

Ами колега, това са неща, които са пряко свързани с продажбите им! Това създава име, имидж и т.н. Означава присъствие на марката, дълги години във всички прослойки на обществото.
      Защо мислиш едно Ауди B4 1994-та струва колкото алфа 2003-та ??!?
      Име, Марка, Имидж = продажби с добри печалби и на първичен и на вторичен пазар!

Ако имам възможност, няма да си купя нова "алфа", "ланчия". Това е положението за мен и не ангажирам никой с него.
      Мерцедес спряха да ги правят тези милионници защото иначе щяха да фалират.За да съществува подобна компания на пазара тя трябва да следва основните принципи на пазарната икономика -постоянен кръговрат на парите.
      Колата трябва да ти се троши ,за да я ремонтираш ,периодична смяна на Консумативи и т.н..
      А когато ти писне напълно да я замениш с новия модел.

Даваш пример с B4 - ауди направиха грешката да извадят нечуплив автомобил,но бързо се поправиха - А4 с 8 носача отпред
      Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

• Абе аз мисля да си взема един префасониран като Ланча 300Ц с големия дизел пък нека ми е зле!Хич няма да му се чудя ,защото колата според мен си има излъчване и Ланча -стайла определено ще му се отрази добре.Само дето няма снимки на интериора за да съм наясно там как ще изглежда.
        Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

• Първоначално публикувано от Peak1 Покажи съобщение
          Много е грозно копелето. Някак си лъха на онези миндилските производители - Тата и там не знам си кви бяха още азиатски. Абе аз от няколко месеца се навивам, че следващата ми кола ще е Е90 и вече съм едно 95% сигурен - нема да е италианска. Още повече, че ми трябва нещо от сорта на Тоуран щото станахме голямо семейство, а за този сегмент жабарите не са и чули явно.
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщение
            Абе аз мисля да си взема един префасониран като Ланча 300Ц с големия дизел пък нека ми е зле!Хич няма да му се чудя ,защото колата според мен си има излъчване и Ланча -стайла определено ще му се отрази добре.Само дето няма снимки на интериора за да съм наясно там как ще изглежда.
            Е какъв Ланча-стайл има бре, колега, няма грам промяна на крайслерския дизайн, само са лепнали емблемата на Ланча. Абсолютно по същия начин както на Фиат 124 са сложили емблемата на Лада. Няма и помен от елегантните италиански линии, типичен американски туч.

---------- Post added at 19:07 ---------- Previous post was at 19:06 ----------

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
            Много е грозно копелето. Някак си лъха на онези миндилските производители - Тата и там не знам си кви бяха още азиатски. Абе аз от няколко месеца се навивам, че следващата ми кола ще е Е90 и вече съм едно 95% сигурен - нема да е италианска. Още повече, че ми трябва нещо от сорта на Тоуран щото станахме голямо семейство, а за този сегмент жабарите не са и чули явно.
            Е точно Е90 ли бре, тва е една от най-големите издънки на БМВ.
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Брат ми американски туч,ма колата пак казвам не е никак лоша сама по себе си,а отделно че много коли се продават с други емблеми,като Сатурн,Холден,Воксхол,Мазда имат модел на форд,има още много примери.Това че ние не сме свикнали на това е нещо друго,просто не е било толкова развито при италиянските производители.Но това е продукт на маркетинга,намаляване на производствените разходи с цел по-голяма печалба,и тъй като всичко се уеднаквява при големите производители,като една глобална продукция тези неща са така.Видя ли какво пише за новата Тема-глобален флагман на марката.Харесва ли ни или не-няма значение-това е ход за печалба на един огромен пазар като американския за Фиат,защото все още има какво да постигнат за да се мерат с Бмв,Мерцедес и Ауди в Сащ.
              Alfa 155 1.7,1.8 ex
              Alfa 166 2.4 3 ex
              155 1.8 MY 95 sport

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                Не колега, отива на избор за клиента
                Има турбо бензин и турбо дизел по 200 к.с. в гамата, има и 1.4 на газ, има и междинки... мен повече ме е яд, че няма 4х4 от колкото, че има вариант на газ.
                Или, че няма би-турбо двигател с 4х4 задвижване в Жулиета...

Изобщо поводи за мрънкане винаги могат се намери... ама дали е оправдано?

Колкото повече версии има на пазара, толкова по-голяма възможност за печалба, а без такава - няма следващи модели.
                С две думи правят масова кола от Делтата, даже и с газова радост = Гоуф, лошо няма само да не барат Алфа

Гаранция даваш ли че повече версии ще донесат по голяма печалба, в случая има голям +, че американците вече са вложили парите в разработката и италианците направо ги ползват, но пък после с печалбата ще трябва да се вади Крайслер от калта...
                145 1.7 16V Boxer

Comment

• А това пък за газта при италянците не е никак ново,те дори отдавна имат някакви облекчения за кола на газ.
                  Alfa 155 1.7,1.8 ex
                  Alfa 166 2.4 3 ex
                  155 1.8 MY 95 sport

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                    Тихо, че познавам едни пичове дето не са състезатели а съвсем леко си карат новия Тоуран, и познай на колко километра хвърли скоростна кутия?!? 100 000, даже днес спорихме че било на 120 000 Моята на боксера издържа повече, дето всички знаем че са много кекави и с проблеми. Та така с немските варели за Е90 незнам...

---------- Post added at 19:24 ---------- Previous post was at 19:19 ----------

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
                    А това пък за газта при италянците не е никак ново,те дори отдавна имат някакви облекчения за кола на газ.
                    Даже знам и за 145 боксери с фабричен метан, ама това все пак е след покръстването през 86-та година
                    145 1.7 16V Boxer

Comment

• Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
                      Брат ми американски туч,ма колата пак казвам не е никак лоша сама по себе си,а отделно че много коли се продават с други емблеми,като Сатурн,Холден,Воксхол,Мазда имат модел на форд,има още много примери.Това че ние не сме свикнали на това е нещо друго,просто не е било толкова развито при италиянските производители.Но това е продукт на маркетинга,намаляване на производствените разходи с цел по-голяма печалба,и тъй като всичко се уеднаквява при големите производители,като една глобална продукция тези неща са така.Видя ли какво пише за новата Тема-глобален флагман на марката.Харесва ли ни или не-няма значение-това е ход за печалба на един огромен пазар като американския за Фиат,защото все още има какво да постигнат за да се мерат с Бмв,Мерцедес и Ауди в Сащ.
                      Не е съвсем ново, знаеш, че Крома, Тема и 164 са на една платформа със СААБ и ако не бъркам с Пежо 605. Само че всяка от колите си има собствена физиономия и то красива, а не като това копеле ...
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

• Да точно така на една платформа,не еднакви с различни емблеми.Това е просто опит за по-лесно пробиване на американския пазар,няма как.Трябва да се пробие с нещо познато.И аз бих искал нови модели на Ланча,не на Крайслер,ма няма как.
                        Alfa 155 1.7,1.8 ex
                        Alfa 166 2.4 3 ex
                        155 1.8 MY 95 sport

Comment

• Новите модели минават през успеха на тия дето ги плюете.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                            Новите модели минават през успеха на тия дето ги плюете.
                            Има логика в тази теория, но аз съм скептичен. По-скоро тенденцията е към тотална смяна на стила на марката.

Comment

• хАмериканските номера в Европа не вървят особено и обратно.
                              По-скоро ще се ползват общи бази за напред от колкото директно да се прави само 1 версия за двата пазара от модел.

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                                Е точно Е90 ли бре, тва е една от най-големите издънки на БМВ.
                                Ти па жив ли си .. братовчед ми в една друга тема писах си взе чисто ново от Камор 335i .. голям е кефа като почнеш да редиш предавките с перата и онова под капака да реве и свири побесняло.

А от тия по-достъпните за джоба миниванове Тоурана ми е най-симпатичен, верно Фолксваген ама функционален и ше ми върши чудесна работа.
                                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                                Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Working...
                                X